Tjej med mobiltelefon

Facebook

Av alla sociala medier som finns, är Facebook det i särklass största. I Sverige använder 70 procent av internetanvändarna Facebook någon gång och 50 procent av dem besöker det dagligen, enligt rapporten Svenskarna och internet 2016.

Facebook skapades 2004 av Mark Zuckerberg, som då var andraårsstudent på Harvard University i Cambridge, Massachusetts, USA. Från början var det ett nätverk som endast vände sig till Harvardstudenter, men det skulle snabbt sprida sig till andra så kallade Ivy League-universitet och sedermera över hela världen. Idag har cirka 1,7 miljarder personer världen över, ett eget facebookkonto.

Vilka använder Facebook?

Facebook är idag det mest populära sociala nätverket för både män och kvinnor i åldrarna 16 år och uppåt. Allra störst är det i åldersgruppen 16-35, där ca 90 procent av internetanvändarna någon gång använder sig av Facebook.

Grundsyftet med Facebook är helt enkelt att ”umgås” på internet. Men i takt med att Facebook växt sig allt större, så har flera funktioner utvecklats och idag kan man hitta ett otal facebookapplikationer som ger användarna fler möjligheter att interagera på fler sätt än med bara text och bild.

Att registrera sig på Facebook är gratis och det finns inga restriktioner kring hur ofta man får göra inlägg, eller hur långa de får vara.

Annonsera på Facebook

I takt med att Facebook har vuxit sig allt större, så har även företag sett fördelarna med att annonsera här. För en relativt billig peng, kan man nå tusentals användare och även målgruppsstyra sina annonser och optimera sin marknadsföring.

Annonseringen kan göras på olika sätt. Antingen genom ett så kallat sponsrat inlägg, där du skriver ett vanligt inlägg och sedan betalar för att få större spridning, eller genom annonser. Vilket av dessa som passar ditt företag bäst är naturligtvis svårt att säga och därför kan det vara bra att ta hjälp av en expert för att analysera din följardemografi, -geografi och -vanor, för att få så bra och effektiv annonsering som möjligt.

Är du intresserad av att veta mer? Hör av dig till oss på 08-546 66 200 eller mejla info@jajja.com.

Vill du ha hjälp med sociala medier? Kontakta oss på Jajja!