Personer i möte

Google Plus

I ett försök att utmana Facebook och Twitter, lanserade Google i september 2011 Google Plus. Eftersom alla som redan hade ett Googlekonto (t ex Gmail), fick en automatisk inbjudan, så fick nätverket snabbt väldigt många användare – 10 miljoner på två veckor.

Ett och ett halvt år senare meddelade Google att mer än 500 miljoner användare hade aktiverat Google plus. Trots detta har Google Plus haft svårt att hävda sig mot de andra sociala nätverken här i Sverige. Visst, antalet registrerade användare är högt, men aktiviteten är inte i paritet till antalet användare.

Samla dina följare

I likhet med Facebook går det att följa vem som helst på Google Plus. Du kan även gilla (plussa) och dela inlägg samt använda hashtags för att kategorisera ditt innehåll.

Du kan även sortera in dina följare i så kallade Cirklar och kommunicera med dem gruppvis, om du så vill. Eller varför inte videochatta med dem i Google Hangouts?

Inga annonser på Google Plus

Det går i dagsläget inte att annonsera på Google Plus, men du kan koppla din Plus-sida till en AdWords-kampanj och på så sätt förbättra resultatet för annonsen. Detta kräver dock engagemang genom att aktivt publicera innehåll och interagera med besökarna på Plus-sidan.

Är du intresserad av att veta mer? Hör av dig till oss på 08-546 66 200 eller mejla info@jajja.com.

Vill du ha hjälp med sociala medier? Kontakta oss på Jajja!