Två personer vid dator

Sociala nätverk

Ofta när vi pratar om sociala medier, är det egentligen sociala nätverk vi menar. Med sociala nätverk avses de olika communitys och webbplatser där användarna interagerar med varandra genom att publicera och dela texter, bilder och videos med varandra.

På dessa virtuella platser byggar man upp en gemenskap genom att bli vän med, eller följa andra användare. På så sätt bygger varje enskild användare upp sitt eget kontaktnät och delar med sig sitt innehåll och tar del av andras.

De största sociala nätverken i Sverige är idag Facebook, Instagram, LinkedIn och Twitter. Men utöver dessa så finns det ett flertal till som erbjuder liknande, men ändå unika tjänster.

Vilka sociala nätverk passar dig?

En del sociala nätverk lämpar sig bättre än andra om du till exempel vill annonsera eller kommunicera med just din målgrupp eller dina kunder. Om du vänder dig till ungdomar så bör du kanske inte lägga krut på LinkedIn, utan satsa på Snapchat istället. Och är din målgrupp i 30-årsåldern så borde du ge Facebook och Instagram en chans i din marknadsföring.

Här förklarar vi hur de olika nätverken fungerar och vilken nytta du som företagare kan ha av dem.

Är du intresserad av att veta mer? Hör av dig till oss på 08-546 66 200 eller mejla info@jajja.com.

Vill du ha hjälp med sociala medier? Kontakta oss på Jajja!